Megújuló energiából származó energiát ennyiért veszik át, íme!

Jogszabályi kötelezettségének eleget téve a Magyar Energia Hivatal közzétette a 2013-ra vonatkozó kötelező átvételi árakat.

A megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia átvételi árának megállapításakor a Hivatal a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett fogyasztói árindexek átlagát vette figyelembe. A megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló 389/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: KÁTR) 3. §-ának (3) bekezdése előírja a Magyar Energia Hivatal (a továbbiakban: MEH) számára, hogy a KÁTR 1. sz. mellékletében meghatározott kötelező átvételi bázisárakat a KÁTR 5. sz. mellékletében meghatározott módon aktualizálja és a tárgyévre ilyen módon meghatározott kötelező átvételi árakat a tárgyévet megelőző év decemberének 7. munkanapjáig honlapján tegye közzé.

A fentiek alapján a MEH-nek a 2013. évre vonatkozó kötelező átvételi árakat 2012. december 10-ig kellett közzétennie. A MEH ezen jogszabályi kötelezettségének 2012. december 10-én eleget tett. A 2013 évre vonatkozó kötelező átvételi árak kiszámítása során a KÁTR 5. sz. mellékletének megfelelően a Központi Statisztikai Hivatal által a 2012. év január – október hónapjaira közzétett, az előző év azonos hónapjaihoz viszonyított fogyasztói árindexek átlagát vette figyelembe a MEH, aminek értéke 1,058. A 2013. évre vonatkozó kötelező átvételi árak a 2012. évre vonatkozó árak és

•a KÁTR 4. § (1) bekezdése alá tartozó termelők esetében ezen fogyasztói árindex (1,058),
•a KÁTR 4. § (2) – (6) bekezdései alá tartozó termelők esetében ezen fogyasztói árindex egy százalékponttal csökkentett értékének (1,048) szorzataként alakultak ki. A 2013. évre vonatkozó kötelező átvételi árak a következő letölthető fájlban érhetőek el: Kötelező átvételi árak.

Ajánlott tartalom

Magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova között

Újabb magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova Köztársaság között, most amerikai finanszírozással.

Nincs hozzászólás

  1. most akkor hány ft-ért vesznek át 1kw-ot?

  2. “A népet/nemzetet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.”
    Én se tudtam megnyitni,de nyiltan leirni v mit minek?
    Megint idevág tehát a “nyolcadik parancs” a világ urainak 10 parancsolatából
    🙂

  3. Kb. 33-34 Ft/kWh (talán)!?