Ahogyan arról már említést tettünk, pénteken naplementekor kezdődik az Unplug Challange, vagyis a technológia kerülésének hivatalos világnapja.

Kikapcsolnád egy napra a géped? 10 tipp

Ahogyan arról már említést tettünk, pénteken naplementekor kezdődik az Unplug Challange, vagyis a technológia kerülésének hivatalos világnapja.

Ha betartjuk a mozgalom szabályait, március 5-i naplementéig úgy pihenhetjük ki magunkat, hogy nem telefonálunk feleslegesen, és nem ellenőrizzük percenként az aktuális Facebook-frissítéseket. A 10 tipp itt olvasható. Ahogyan előző cikkünkben említettük, a meghirdetett világnap 10 tippből csak az elsőt, és legfontosabbat kötelező a résztvevőknek megtartani, a többi-ha nem is teljes mértékben elhagyható, de- saját életvitelünkre alakítható.

1. Kerüld a technológiát!
Ha munkád miatt szombaton is internet közelben kell maradnod, hogy a friss e-maileket megválaszolhasd, a legegyszerűbb, ha beállítasz egy automatikus válaszlevelet, hogy munkatársaid, és ügyfeleid is tudják, mikor várhatnak tőled legközelebb e-mailt.

2. Tervezz programot szeretteiddel!
Tudasd mindenkivel, hogy ezen a napon mivel foglalkozol, és hogy nem leszel elérhető mobilon. Ha nem otthoni programot szeretnél, előzetesen tervezz meg mindent, hogy ne legyen szükség telefonálásra. A reggelit, ebédet, és vacsorát töltsd nagyobb társaságban, vagy csak egyszerűen maradj otthon legjobb barátoddal, vagy pároddal egy üveg bor társaságában.

3. Foglalkozz egészségeddel!
Ez a javaslat bónuszként lett beépítve. Már maga a tény, hogy egy napig nem foglalkozol az elektromos szerkentyűkkel, csökkenti a stresszes helyzeteket. De miért ne oldhatnád tovább a feszültséget egy kis jógával otthon, vagy edzőteremben?

4. Mozdulj ki!
Akármilyen idő van, találd meg a módját, hogy elmehess sétálni vagy biciklizni egy közeli parkba. A legújabb tanulmányok szerint a növények közelében töltött idő csökkenti a kortizol szintet (mely a stressz előidézője), emellett lassítja a pulzust, és a véráramlást.

5. Kerüld a kommersz dolgokat!
Ezen a napon, ha teheted, csak olyan ételeket és italokat fogyassz, melyek teljes mértékben természetes alapanyagokból készültek. Kényeztesd magad új receptekkel, vagy csak egyszerűen egy csésze finom teával.

6. Gyújts gyertyákat!
Akár saját magad is önthetsz gyertyát, és képzeld csak el, hogy milyen romantikus lehet a gyertya félhomályában egy üveg bor mellett összebújni.

7. Fogyassz bort!
Nagyszerű ötlet nem csak egy romantikus este eltöltéséhez, de barátok között is. Péntek esténként ráadásul számtalan helyen találkozhatsz borkóstolókkal.

8. Egyél kenyeret!
Fogyassz egyszerűen elkészíthető ételeket! Ezek közül is az egyik legkedveltebb, ha saját magad készítesz otthon egy pizzát, melyre azt rakhatsz, amit csak akarsz.

9. Találd meg a csendet!
A reggel a legalkalmasabb egy kis meditálásra. A meditáció egyszerűen azt jelenti, hogy elmédet kitisztítod, és csak egyetlen dologra koncentrálsz. Ha még nem próbáltad, kezdd úgy, hogy öt percig légzésedre összpontosítasz. Ezt gyakorolhatod fogmosás közben, vagy mikor zoknidat veszed fel, de a legjobb egy jógagyakorlat. Ha tetszik a dolog, fejleszd tovább, és számtalan előnyöd származhat belőle. Jót tesz a szívnek, fiatalító hatása van, és boldogabb leszel tőle.

10. Adj vissza!
Nem csak tárgyak visszaadására, és adományozására gondoltak az alapelvek felállítói, hanem arra is, hogy segítsünk azoknak, akik szívességet tettek nekünk. Ennyi minden egy nap alatt nem is megvalósítható- gondoljuk. De ha utánaszámolunk ez a 10 dolog elenyésző ahhoz képest, hogy mindennapjainkban mi mindent viszünk véghez. Ha betartjuk az első pontot és nem foglalkozunk az internettel, sem a telefonhívásokkal, elképesztő mi minden másra marad időnk és energiánk!
saját

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.