Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Kikapcsolnád egy napra a géped? 1. rész
Az Úr így szólt: „A hetedik napon pihenj!” Jelentése egészen egyszerű; tarts egy kis szünetet. Nevezhetjük szabadidőnek is, de a lényeg az, hogy találd meg az egyensúlyt! Töltődj fel!

Kikapcsolnád egy napra a géped? 1. rész

Az Úr így szólt: „A hetedik napon pihenj!” Jelentése egészen egyszerű; tarts egy kis szünetet. Nevezhetjük szabadidőnek is, de a lényeg az, hogy találd meg az egyensúlyt! Töltődj fel!

Akár vallásos valaki, akár nem, érdemes tartani egy Facebook-mentes napot, elzárva az e-mailek, utolsó percben történő üzleti hívások, és az ingázás közben megejtett Twitter bejegyzések elől. Mindenkinek van egy saját napi rutinja, ami megszokott és biztonságos, de ha meg kellene számolnunk, hogy napi hány órát töltünk a monitor előtt, hát valószínűleg sikítanánk. Művészek egy csoportja is elgondolkodott a problémán, és elindítottak egy Sabbath Manifesto: Slowing Down Lives című kampányt. Idén március 4-5-én, az esemény hatására egy kisebb, világi művészekből álló csoport; írók, filmkészítők, és médiaguruk is csatlakoznak a Slow Food elnevezésű nemzetközi mozgalomhoz, elvégre is mind kiveszik részüket a gyorsléptekkel haladó technológiai fejlődésből. Ha egy héten legalább egy napot készen állsz rááldozni a lazításra, a kikapcsolódásra, a relaxációra, és arra, hogy kimozdulj és szeretteiddel légy, itt az idő!

A Sabbath Manifesto 10 alapelvvel segít, melyekhez ragaszkodnod kell naplementétől naplementéig. Kulcsfontosságú, hogy mobiltelefonodat már a nap elején rejtsd el, és kerüld a technológia minden formáját. A többi szabály rugalmasan alakítható, és te választhatod meg, hogy melyik az, amelyiket követni kívánod.
Ha szimpatikus az ötlet, március 4-én naplementekor csatlakozz az Unplug Challange-hez, mely a „Facebook-talanítás” és a Twitter-kerülés világnapja.

Jön a második rész hamarosan.

Ajánlott tartalom

500 szárazföldi állatfaj kipusztul 20 éven belül

A vadállat-kereskedelem és más emberi tevékenységek hatásai felgyorsították a szárazföldi gerincesek kipusztulásának folyamatát: több száz faj már kihalt és jóval több áll a kihalás szélén - állapította meg a Stanford Egyetem tudósai vezette kutatócsoport legújabb tanulmányában.