Fagyos éjszaka jöhet

Hideg hajnalok következnek, pénteken akár az eddigi hidegrekord közelébe csökkenhetnek a hőmérsékletek.

Pongrác, Szervác, Bonifác napja – azaz a fagyosszentek még bő egy hét múlva lesznek, az időjárás azonban alaposan megtréfálta a kertészkedőket: ezekben a napokban ugyanis a szélvédett területeken helyenként még 2 méteres magasságban is fagyhat, melyet a zsenge növények igencsak megviselhetnek. korábban elültetett palánták, a sárgabarackfák és a cseresznyefák termése is megsínyli a hideget, érdemes lesz tehát odafigyelni a fagy elleni védekezésre.

 
Az 1938-as, május ötödikei szombathelyi hidegrekord tudomásunk szerint ugyan nem dőlt meg, de péntek reggel jó eséllyel dőlhet rekord: ezen a napon 1999-ben Zabarban -1.9 fokot mért az OMSZ műszere, míg holnap a derült, szélcsendes völgyekben szintén -2 fok közelébe csökkenhetnek a hőmérsékletek. mai napon északkeleten egy hidegcsepp közelít meg minket – a magasabb északkeleti hegyekben akár hódarazápor is eshet – de holnaptól már emelkedni kezdenek a nappali hőmérsékletek, vasárnap és hétfőn pedig már újra az ilyenkor megszokott értékeket mérhetünk.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.