Őrült időjárás: 500 méteres magasságban jelenleg havazik

Délután markáns hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A széllökések néhol elérhetik a 90-100 kilométer/órát!

Várhatóan 13-14 óra között lép be az országba északnyugati határainknál az a markáns hidegfront, mely sokfelé okozhat szélvihart. A front mentén többfelé várható zápor, zivatar. A Balatont 15-16 óra között, a fővárost 16-17 óra között érheti el a vihar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat, jégesővel – a legnagyobb eséllyel a Balatontól délre, ahol felhőszakadás is valószínű, hirtelen 25-35 mm mennyiségű eső zúdulhat le.  A szél zivataroktól függetlenül viharossá fokozódik, általában 60-80 km/h-s lökések lehetnek, de a Balaton és a Móri-árok térségében, majd éjféltől az északkeleti tájakon 90-100 km/h körüli szélrohamok is lehetnek! A front mögött hirtelen és jelentősen visszaesik a hőmérséklet. És hogy érzékeltessük, milyen erős ez a hidegfront, még egy adat: Csehországban 500 méteres magasságban jelenleg havazik!

Ajánlott tartalom

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, az országos program első napján a Fejér vármegyei Válon.