Megújuló energiával csábít az MVM

Hat város, nyolc egyetem, egy Guinness rekord kísérlet és több mint ezer jelentkező – így foglalható össze az MVM Energia 2.0 két hónapon át tartó egyetemi roadshow-ja.

Az Energiatakarékossági Világnapon, március 6-án „Magyarországon az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncert” rekordjának felállítását követően az MVM a börzék leglátványosabb karrierstandján ismertette álláslehetőségeit a fiatal végzősöknek.Az MVM Magyar Villamos Művek a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 2012-ben is folytatódik a tavaly útnak indított Energia 2.0 programja, amelynek célja idén is a lakosság környezettudatosságának erősítése és az Európai Unió energetikai célkitűzéseinek támogatása. Március 6-i nyitórendezvényével újabb mérföldkövet tett meg az MVM Csoport az alternatív energiák népszerűsítésében. A Balkan Fanatik két órás koncertje a nap folyamán biciklizéssel előállított energiának, valamint az Energia 2.0 programsorozat interaktív kiállítóterének otthont adó kamion által gyűjtött nap- és szélenergia elektromos árammá alakításának köszönhetően valósult meg.

A rekord hivatalos regisztrátora megállapította, hogy összesen 410 Wh energiát használt fel a koncert, ami alapján a „Magyarországon az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncert ” címet nyerte el.Az MVM Csoport először vett részt állásbörzéken, azzal a céllal, hogy az iparág legvonzóbb vállalatcsoportjává váljon. „Az MVM Csoport a jövő nagy beruházásaihoz, mint amilyen a Paksi Atomerőmű bővítése is, keresi a jól képzett, kimagasló képességű, ambiciózus szakembereket az ország kiemelkedő mérnök-, és közgazdászképzést nyújtó egyetemein.” – mondta el Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója. Április 19-ig bezárólag az MVM karrierstandja bejárta a Budapesti Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a gödöllői Szent István Egyetem és a veszprémi Pannon Egyetem állásbörzéit.

kerékpárral hajtott játékok

Ezeken a helyszíneken az MVM-nél kínálkozó munkalehetőségek mellett az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a megújuló energiák, a Paksi Atomerőmű működésének, a cégcsoport tevékenységének, valamint a hazai energiarendszerben betöltött szerepének megismerésére is. „Minden állomáson nagy sikert aratott látványos karrierstandunk és a Paksi Atomerőművet, megújuló energiákat és legújabb környezetbarát termékünket a Zöldáramot népszerűsítő kamionunk – a helyszínek között mozgó kiállításként működő interaktív kamion energiaellátását is nap- és szélenergiával biztosítjuk – valamint kerékpáros áramfejlesztéssel működő autóversenypályánk is igazi kuriózumnak számít.

Több száz leadott önéletrajz bizonyította, hogy az MVM Magyar Villamos Művek a fiatalok szemében vonzó munkáltató. Mi stabil hátteret és lendületes karriert biztosítunk a nálunk dolgozók számára – úgy gondolom, hogy mindezt kiválóan tükrözte a karrierstandunk is.” – mondta el Felkai György az MVM Csoport kommunikációs igazgatója.Az MVM Energia 2.0 programja a sikeres egyetemi roadshow-t követően, a tervek szerint a nyári fesztiválokon folytatódik a tavalyról már ismert „Energiasziget”-tel. További információ:A programokról, illetve az energiatakarékosságról, a környezetre gyakorolt hatásukról további érdekességek, részletek találhatók a facebook.com/magyarvillamosmuvek és a facebook.com/energia2.0 oldalakon.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.