Zöld járművek versenye

Ezeket a járműveket elektromos áram, hidrogén, sűrített levegő vagy napenergia hajtja. Április utolsó hétvégéjén V. alkalommal rendezték meg a Széchenyi futamot, amelyen kizárólag alternatív hajtású járművek állhattak rajthoz.

Idén V. alkalommal kerül megrendezésre az V. Széchenyi futam, az alternatív hajtású járművek versenye. Ez egy innovációs verseny, ahol a járműveket szakmai zsűri értékeli és összeadja a pontjaikat a pályán elért eredményeikkel.

A zsűri az innovációs szempontokat veszi figyelembe az értékeléskor, azok a legfontosabb szempontok. Utána a technikai felkészültség, illetve a csapatok által létrehozott járműveknek, eszközöknek, a minőségét, az alkalmasságát, a használatra, a futamra történő felkészültségét vizsgáljuk, illetve természetesen a gyorsaságot, illetve a menetekben a kitartó, hosszú távú futamban a használatosságot.

Az idei versenyre 10 kategóriában 40 csapat 60 járműve nevezett, melyek a délelőtti időmérő edzést követően, hosszú távú futamok során, kategóriánként mérkőztek egymással. Az idei versenyre már nemzetközi csapatok is neveztek.

[media id=46 width=600 height=420]

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Nincs hozzászólás

  1. nagy krisztian

    sziasztok szerintem 1000w mtb hátsó kerékagymotor lithium akku,egy kis utánfutó rajta fordítható napelemtáblák,lithium akkuk,és elektromos robogó hátsókereke 4000w,talán így 120km/h,vagy külön használva csak emtb rövidebb távokra.krisztián buék

  2. nagy krisztian

    bocsánat 7000w e-Max Scooter 190L 120km/h

  3. nagy krisztian

    Vagy (vw)600 hibrid lithium karbon trabant XL1 solar folia wrapping laposabb áramvonalasabb húzottabb kaszni alacsony gördülési ellenálású vékony gumikkal