Zöld Iroda- Így legyél környezettudatos a munkahelyeden is

Sokan gondolunk a munkahelyünkre úgy, mint a második otthonunkra. Ez nem meglepő, hiszen a nap nagy részét az irodában töltjük.

Pontosan ezért fontos, hogy a munkahelyünkön is környezettudatosan éljünk. Az alábbi tippeket követve az irodád valamennyi részét zöldebbé teheted.

Így tedd zöldebbé az irodát

Először is fontos, hogy hosszú élettartamú elektromos eszközöket használj. Ezáltal csökkentheted az elektromos hulladék keletkezését. Ezen felül, a világítást is környezetbarátabbá teheted, ha a hagyományos neoncsövekről  LED lámpákra váltasz. A levegőt természetesen tisztíthatod a növények elhelyezésével.

Így tedd zöldebbé a konyhát

Ugyan a legkörnyezetbarátabb opció a csapvíz ivása az eldobható PET- palackokkal szemben, az újratölthető kulacsok akár 20-szor, az üvegpalackok akár 50-szer is újratölthetők. Ezenkívül kávézási szokásaid megváltoztatásával is csökkentheted a szén-dioxid kibocsátást. A kapszulás kávé helyett, például válts őrölt kávéra vagy kávébabra, valamint növényi tej alternatívára. 

Így tedd zöldebbé a mosdót

A kettős öblítésű WC-modell használatával, egy átlagos WC-hez képest, 67% vizet takaríthatsz meg. Emellett a műanyagfogyasztást is csökkentheted az alternatív egészségügyi termékek használatával, mint az organikus tampon vagy a this is Redy fehérneműk.

További tippeket és a teljes infografikát az alábbi linken keresztül találod.

 

Fotó: Unsplash

 

(x)

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.