Zöld fejlesztések iPhone-ra

6 fejlesztés mely környezetbaráttá tehetné az új iPhone-t.

Kedves Steve Jobs,
Azt beszélik, hogy elkezdett alkatrészeket gyártani az új iPhone-hoz, hogy minden rendben legyen mire ősszel megjelenik. Van viszont pár utolsó pillanatban érkezett kérés, melyeket szeretnék ha megfontolna. Szerényebb borítás, és több újrahasznosított anyag jó lenne kezdetnek. Na és mi lenne, ha napenergiával, vagy mozgás közben töltődne?

 
Mozgás alapú töltés
Mennyit mozog a telefonod nap mint nap?  A cégek, egy új technológia alapján elgondolkodtak az ötleten, hogy mozgásenergia töltse a telefonokat, amit szívesen látnánk már az iPhone 5-ben vagy 6-ban. Néhány ember pedig éppen azon dolgozik, hogy hogyan lehetne kiabálással tölteni a telefonokat. Elég őrülten hangzik, de az első iPhone 5 használók akár kiadhatják magukból a telefon hibái miatt felgyülemlett frusztrációt.  

mozgási energia töltené az új iPhone 5 -t
A külső
Egy Apple jelentés szerint „ Az iPhone 4  borítása szinte teljes egészében újrahasznosítható”. Jó dolog, hogy az Apple a borító tartósságát szem előtt tartja, de az új fejlesztéseknek mindig van hely.  Az iPhone 4 amerikai kiadása 14%-al volt könnyebb, és 14 %-al kevesebb energiát használt fel, mint a régebbi generációk. Ezek alapján remélhető, hogy az iPhone 5 még jobb lesz.

iphone
Több újrahasznosított anyag
Az Apple jelentése alapján, egy speciális saválló acélból épült fel az iPhone 4, melyek köztudottan nagyon jól újrahasznosíthatóak. Az viszont még jobb lenne, ha az iPhone 5 jó százaléka újrahasznosított anyagból készülne el. Gondoljunk bele, hogy mennyi üveget és acélt tudna újrahasznosítani a telefonjaihoz egy olyan népszerű vállalat, mint az Apple. Ráadásul az emberek már kezdik keresni a környezetbarát megoldásokat a telefonjaikban is.

iphone
Töltés napenergiával
Nem szorul magyarázatra az a tény, hogy milyen jó lett volna ha az iPhone 4 egy kis napelemmel a hátoldalán jelenik meg. Úgy tűnik az Apple rájött erre tavaly, ugyanis szabadalmaztatta a napenergiával működő iPhone-t. Arról még nincs információ, hogy mikor fog megjelenni, de nem lepődnénk meg, ha az iPhone 5 kibontásánál felfedeznénk egy napelemet a hátoldalon.

napelemes töltés
Fakultatív töltő
Mi lenne ha csökkentenénk a számát a telefonhoz járó különböző tárgyaknak az új iPhone-hoz? Hányszor fordult már elő, hogy új telefon vásárlásakor egy ugyanolyan töltőt kaptunk, mint amit a régihez használtunk? Ha az Apple eltávolítaná az alapcsomagból a töltőt ( és csökkentené emiatt az árat), akkor a vevők használhatnák a már meglévő töltőjüket, vagy vehetnének egyet az Apple Store-ban, vagy eBay-en.

iphone töltő
A képesség, hogy önmagát töltse a levegőn
Akármennyire is lehetetlennek tűnhet, nem az. Néhány évvel ezelőtt a Nokia próbált kifejleszteni egy olyan technológiát, amivel a telefonok környező rádióhullámokból szerzett energiával töltődnének. Mivel még mindig nem láttunk rádióhullámmal töltődő telefont, milyen jó lenne, ha pont az iPhone 5 lenne az első ilyen?

iphone töltése rádióhullámokból

Cikkünk az inhabitat.com cikke nyomán készült.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.