Zöld esküvő

Az Amerikából kiindult green wedding gyakorlata nálunk is kezd meghonosodni, amely nem tévesztendő össze a bio vagy az öko esküvővel, hanem egy környezettudatos, minél kevésbé pazarló szemléletmódot képvisel – a nagy napon is.

Az esküvők – valljuk be – nem arról híresek, hogy szervezőik az általuk okozott környezeti terhelést vagy ökolábnyomuk nagyságát méricskélnék. Azon már meg sem lepődünk, ha víz alatt megköttetett frigyről vagy egy hőlégballonban kimondott boldogító igenről hallunk. Az ilyen típusú esküvők is lehetnek alternatívái a „hagyományos” rongyrázásnak, ám létezik egy más mód is: a zöld esküvő. Persze ezek is fontos dolgok, ám egy zöld esküvő több ennél: egyszerre környezettudatos és szociálisan érzékeny. A cél persze itt is az, hogy az ifjú pár és vendégeik számára minél szebb emlék legyen a nagy nap, de miért ne lehetne ezt úgy megvalósítani, hogy közben a környezetre és rászoruló embertársainkra is figyelünk? A zöld esküvő ráadásul költséghatékony, hiszen pont a pazarlás elkerülése az egyik lényegi pontja.

Hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

Ha nem szeretnénk, hogy életünk egyik legszebb napja az idegeskedésről szóljon, fordulhatunk ebben az esetben is „profihoz”, de magunk is sok mindent megszervezhetünk, elkészíthetünk. Egy zöld esküvő ugyanis nagy teret enged a kreativitásnak, a sablonoktól való eltávolodásnak, amennyiben nem foglalkozunk a külvilág elvásásaival. Kézzel gyártott, természetes anyagokból készült esküvői kiegészítőkkel készít a hazai Semmy handmade fiatal tervezője is.

A teljes cikk itt olvasható.

Semmy handmade - gyűrűpárna

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.