Zöld energia fejlesztések a Somogy megyei Tabon

Uniós támogatással korszerűsítik a közintézményeket a Somogy megyei Tabon. A most indult, mintegy 350 millió forintos költségvetésű energetikai fejlesztésről a város önkormányzata tájékoztatta az MTI-t.

A projekt keretében utólagos külső hőszigeteléssel látják el a önkormányzat és a járási hivatal épületét, valamint a Takáts Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést és a világítást.

Az intézményekben lecserélik a gázkazánokat, a meleg vizet napkollektorokkal, a világításhoz szükséges villamosenergiát napelemes rendszerrel, az iskola tornatermének levegőcseréjét gépi szellőzőrendszerrel biztosítják.

Az Európai Unió 85 százalékos támogatásával megvalósul, várhatóan 2015 májusára elkészülő korszerűsítés révén jelentősen csökken az intézmények energiafelhasználása.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.