Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / VW: az elektromos I.D. olcsóbb lesz a Tesla Model 3-nál
Tudj meg többet: Elektromos autó

VW: az elektromos I.D. olcsóbb lesz a Tesla Model 3-nál

A legutóbbi autóipari szimpóziumon, a 2017-es müncheni Automobil Fórumon a Volkswagen stratégiai feje, Dr. Thomas Sedran árterveket mutatott be a hamarosan megjelenő, Golf-méretű elektromos I.D.-re.

Az autó gyártása 2019-ben kezdődik, és 7-8 ezer dollárral kerül majd kevesebbe, mint a Tesla Model 3. A Tesla azt tudatta, hogy 35 ezer dollár lesz a Model 3 alapára, míg a sok extrával, egyébként a Teslánál megszokott felszereltséggel adott autói akár 50 ezer dollárt is kóstálhatnak. Ezzel szemben Sedran külön kiemelte, hogy az I.D. alapára 27 ezer USA dollár lesz. A 168 lóerős I.D. várhatóan 249-373 mérföldet (400-600 km) tud megtenni egy töltéssel, míg a Model 3 215 mérföldet (345 km-t). Az I.D.-vel kapcsolatos másik jó hír, hogy a Volkswagen már dolgozik az I.D. Buzz nevű, teljesen elektromos mikrobuszán. A vállalat korábban bejelentette, hogy az elektromos autó gyártása 2025-re teljesen automata lesz, és ebben az időben már szeretnének évente egymillió elektromos meghajtású autót gyártani. A jövőben fontos a Volkswagen számára, hogy legyen egy Golf-méretű autója. Dr. Sedran szerint Európában nagyon fontosak a Golf-féle autók – írta az autopro.hu.

Ajánlott tartalom

Trump enyhített az autók kibocsátási szabályain

Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden.