Simin Qiu, a londoni Royal College of Art diákja egy olyan csaptelepet tervezett, amely 15%-kal kevesebb vizet használ egy átlagossal összehasonlítva.

Víztakarékos csap, művészi vízsugarakkal

Simin Qiu, a londoni Royal College of Art diákja egy olyan csaptelepet tervezett, amely 15%-kal kevesebb vizet használ egy átlagossal összehasonlítva.

Sok helyen találkozunk buborékos vizet kibocsájtó csappal, ez azonban annál is hatékonyabb és számos további előnnyel rendelkezik. A csap fejében egy turbina található, melynek kicsi csöveibe áramlik a víz és a forgás hatására megtekeri a képeken látható elegánsan örvénylő rácsokat.  A turbinák az esztétikán felül hasznosak is, hiszen 15%-kal korlátozzák a vízfogyasztást, így kevesebb víz jut feleslegesen a lefolyóba például kézmosás közben.

A vízsugár szövetként hullik rá kezünkre, amit háromféleképpen lehet variálni a cserélhető fejnek köszönhetően. Azon kívül, hogy ÖKO, természetesen nagyon szép és érzetre is kellemes. A csap ezen kívül a speciális szabályozásnak köszönhetően, melyet előre be lehet állítani a megfelelő hőfokra, spórol a melegítéssel és a hűtéssel. A csaptelep tavaly megnyerte iF Design díjat és nemzetközileg is nagy iránta az érdeklődés.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.