Visszatér a legendás Volkswagen, ráadásul elektromos lesz

A Volkswagen is csatlakozik az egyre nagyobb sebességre kapcsoló elektromos autó forradalomhoz, méghozzá egy olyan pofás járművel, ami egy igazi klasszikus, a sokak által imádott Volkswagen Camper örökségét viszi tovább a XXI. században.

A Volkswagen még az év elején mutatta be az I.D. Buzz névre keresztelt koncepcióautóját, ami nemcsak azzal keltett nagy feltűnést, hogy a Teslával és a Chevy Bolttal ellentétben egy egészen új járműtípust ruházott fel teljesen elektromos meghajtással, de azzal is, hogy a legendás Volkswagen (T1) Camper formavilágát és funkcióját álmodta újra modern és ízléses keretek között. A januárban leleplezett jármű népszerűségét jól jellemzi, hogy annak idején a hippi-mozgalom egyik jelképévé vált, a híres animációs sorozatban/képregényben a Tini Nindzsa Teknőcök is ilyen járgánnyal furikáztak, és néhány éve még a LEGO is készített belőle egy gyönyörű készletet. A Volkswagen ügyvezető igazgatójának, Dr. Herbert Diess-nek a figyelmét nem is kerülte el a koncepció hihetetlenül pozitív fogadtatása, és az autógyártó cég a hétvégén hivatalosan is bejelentette, hogy 2022-re bárki számára elérhető valósággá válik a jármű, ami a cég tervei szerint Észak-Amerikában, Európában és Kínában kerül majd kereskedelmi forgalomba. A Buzz összkerékmeghajtású és teljesen elektromos lesz, és a Volkswagen tervei szerint egyetlen töltéssel képessé válik 480 kilométer megtételére. A cég emellé azt is igyekszik elérni, hogy az akkumulátorokat 30 perc alatt 80%-ra lehessen tölteni a vállalat saját fejlesztésű gyorstöltőjével. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.