Városi hibrid autóbuszt fejlesztett az evopro Bus Kft.

Új gyártási technológián alapuló, alacsony üzemeltetési költségű, hosszú élettartamú, környezetbarát városi hibrid autóbuszt fejlesztetett az evopro Bus Kft. az Új Széchenyi Terv keretében – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az evopro Bus Kft. 392 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a “Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében, a 758 millió forintot meghaladó összköltségű beruházásból hibrid autóbuszt fejlesztettek. A projekt megvalósítási időszaka 2012. január 1-től 2014. május 30-ig tart. A fejlesztés során elsősorban a Magyarországon jelenlévő, mintegy 40 nemzetközi és magyar cég termékeiből építkeztek, így a tervek szerint összességében 70 százalékban magyar hozzáadott értékű járműcsalád jöhet létre, amelynek tagjai között – a midibusztól a csuklós buszon át a trolibuszig – számos típusvariáció szerepel. A projekt több innovációs megoldást tartalmaz, például szakítottak azzal a világszerte bevett gyakorlattal, hogy egy diesel üzemű autóbuszt átépítenek valamely hibrid, vagy üzemanyag cellás változatra – hangsúlyozza közleményében az evopro Bus Kft.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.