Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / CNG-LPG-LNG / Újabb tizenkét földgázhajtású busz érkezik Budapestre
Tudj meg többet: CNG-LPG-LNG

Újabb tizenkét földgázhajtású busz érkezik Budapestre

Újabb tizenkét, sűrített földgázzal (CNG) működő, használt Van Hool NEW A330 CNG típusú autóbusz érkezik júliusban a fővárosba, így nyár végére összesen 49 gázüzemű busz jár majd a dél-pesti térségben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az első járműveket a műszaki átadás-átvételt követően várhatóan még ezen a héten, a második kontingenst pedig a tervek szerint a jövő hét végén szállítja Budapestre a BKV Zrt.

A 2004 és 2006 között gyártott, a svájci Lausanne-ból érkező buszokat a korábban vásárolt 37 CNG-busz után honosítják. A járművek futásteljesítménye alacsony, darabonként mintegy 6,5 millió forintért lehetett beszerezni őket.

Az A330-as típusú buszok 12 méter hosszú szóló, alacsonypadlós, háromajtós, városi kivitelezésű, légkondicionálóval ellátott típusok. A CNG-üzemű buszok előnye, hogy halkabbak és a környezetkímélőbbek, mint a dízelüzeműek.

Áprilisban állt forgalomba az első három, használtan beszerzett földgázhajtású autóbusz Budapesten, további 34 busz honosítása pedig már tart.

Ajánlott tartalom

Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3

Több mint 1600 elektromos lóerő teszi tiszteletét abban a jelenetben, amikor egymás mellett sorakoznak a Tesla Model X, Y és 3 Performance változatai.