Újabb rekord a német megújuló-termelésben

Rekordot ért el a nap- és szélenergia részaránya a múlt hét végén a németországi elektromos áramellátásban – számol be az MTI az IWR szervezetre hivatkozva.

Június 16-án, vasárnap a szél- és napenergia erőművek első alkalommal fedezték több mint 60 százalékát az elektromos áramellátásnak – közölte kedden Münsterben az IWR (Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien) az EEX áramtőzsde adataira hivatkozva. A közlemény szerint már a szombaton elért 59,1 százalékos arány is rekordnak számított, ami a következő nap már meg is dőlt.

“A világ egyetlen más országában sem képesek szél- és naperőművek az áramtermelésre rendelkezésre álló erőmű-teljesítmény 60 százalékát biztosítani” – mutatott rá az IWR igazgatója, Norbert Allnoch, hangsúlyozva, az adatok rácáfolnak azokra az aggodalmakra, amelyek szerint egy olyan erősen iparosodott ország, mint Németország áramellátásában nem lehet megbízható módón szél- és napenergia forrásokra támaszkodni.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.