Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Újabb lépés a teljesen önvezető Teslák felé
Tudj meg többet: Elektromos autó

Újabb lépés a teljesen önvezető Teslák felé

A Tesla az elmúlt hónapokban egyre több energiát fektetett abba, hogy a sofőrök vezetés közben pontosabban lássák, hogy miket észlel az Autopilot.

Az amerikai márka önvezető rendszere bár a jelenlegi állapotában még messze áll egy teljesen önálló robotpilótától, de Elon Musk villanyautós cége igyekszik a lehető leghamarabb a piacra dobni a teljes önvezetést, írta a teslasok.hu. Ehhez pedig a magabiztos, jól működő rendszer mellett fontos az is, hogy a tulajdonosok megbízzanak az Autopilotban. A Tesla éppen ezért igyekszik megmutatni a sofőröknek, hogy mennyire jól ismeri fel a helyzeteket a rendszerük. Idén nyáron egy nagy frissítés keretein belül jobban átláthatóvá vált az Autopilot érzékelése azzal, hogy szabadon forgathatjuk a kamerát a 3D-s nézetben, illetve akár rá is közelíthetünk az autóra. Nem is olyan régen a közúti jelzőbójákat is vizualizálták, vagyis ha bójás tereléshez érünk, akkor az Autopilot jelzi a kijelzőn azok pontos helyzetét. A legfrissebb update eközben arról árulkodik, hogy a Tesla hamarosan még több 3D-s modellt visz az érintőkijelzőre, hiszen egy ügyes Tesla-hacker talált két rajzot is a rendszer mélyén. Eszerint hamarosan a stop-táblákat és a közúti jelzőlámpákat is 3D-ben láthatjuk majd az Autopilot vizualizációján, amivel magasabb szintű betekintést nyerünk abba, hogy miket képes pontosan észlelni a Tesla rendszere. Amit még fontos megjegyezni ezekkel kapcsolatban, hogy az újonnan érkező frissítések kezdenek a városi közlekedésre összpontosítani, vagyis úgy fest, hogy a Tesla mostanra erősen ráfeküdt arra, hogy minél jobban mérje fel a helyzeteket az Autopilot lakott területen belül. A korábban megszabott hatéridő mégis vészesen közeleg, sőt. Szinte elképzelhetetlen, hogy Musk ígérete szerint még idén megkapják a korai hozzáféréssel rendelkező teslások a funkcióképes teljesen önvezető Autopilotot.

 

90% kedvezmény az engedélyeztetés árából! Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Elektromos autóbuszokat adtak át Pécsen

Átadták Pécs tíz új elektromos hajtású helyi járatú autóbuszát pénteken.