Új passzívház épül Angyalföldön

Új bérház épül környezettudatos technológiával a XIII. kerületi Kartács utcában, az épület tartószerkezete már elkészült – tájékoztatta a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Az ötemeletes épületben 23, jellemzően egy- és kétszobás lakás lesz, az első emeleten két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. Az önkormányzati lakóépület kivitelezési munkálatai 2018 elejére fejeződnek be, a beruházás költsége mintegy 780 millió forint. A közlemény idézte Tóth József (MSZP) polgármestert, aki szerint a beruházás megfelel az úgynevezett passzívház kritériumainak. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a fűtés levegő-víz hőszivattyús rendszerrel működik, a melegvíz-ellátás pedig központi kondenzációs gázkazánnal, amely indokolt esetben a fűtésre is rásegít. A lakásokban egyedi szellőző berendezés biztosítja majd a friss levegőt.

 

Képünk illusztráció.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.