Új központba költözött a Facebook

A napokban nyitotta meg kapuit a Facebook legújabb adatközpontja. A kivitelezés során olyannyira odafigyeltek az energiahatékonyságra, amennyire csak lehetett.

Az új berendezések használatával a felmérések szerint a Facebook adatközpontja az eddiginél 38%-kal eredményesebb, és 24%-kal költséghatékonyabb lett. A Facebook technológusai jó közösségi médiások lévén, szeretnék megosztani más cégekkel is az energiahatékonysági ötleteket, így megalapították az Open Compute Project-et. A Facebook oregoni adatközpontjának egyik legfigyelemreméltóbb része a nagy hatékonyságú elektromos rendszer, és a hűtőrendszer. Az adatközpont felépítése a videóban részletesen is bemutatásra kerül.

A Greenpeace-nek is volt hozzáfűznivalója a technológiához. Szerintük akár milyen mértékű is a megtakarítás, ameddig nem újrahasznosított energiákat használ fel a Facebook, addig nem lehet zöld. Akit közelebbről is érdekel a projekt, további információért, és szakmai eszmecsere reményében csatlakozhat az Open Compute Project csoportjához Facebookon.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.