Új környezetbarát csodajárgány keresi gazdáját

A hírességeknek és az autók szerelmeseinek sem kell többé feláldozniuk a luxust a környezettudatosság felé vezető úton. A Mercedes-Benz csak most jelentette meg az új BlueTEC tiszta dízel szabadidő-autója mellett az új S400 luxus hibridjét.

Az új, környezetbarát autóra már most olyan hírességek csaptak le, mint Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Rosario Dawson, Christina Applegate, Molly Sims és Giles Marini.
A BlueTEC terepjárók három különböző típusban elérhetőek: az R-, ML-és GL320 BlueTEC. A jármű, melyet egyébként 2007 Legzöldebb autójának választottak, egyesíti a sima, csendes utazás lehetőségét az üzemanyag-hatékonysággal. A BlueTEC 20-30 százalékkal magasabb üzemanyag-hatékonyságot könyvelhet el, mint egy benzines motor.

A Mercedes-Benz idén mutatta be környezetbarát hibrid luxusautóit, az S400 luxus szedánokat és az ML450 hibrid terepjárót. A 275 lóerős V6-os benzines motor a becslések szerint autópályán 1 gallon (vagyis kb. 3,7 liter) üzemanyaggal 30 mérföldet (kb. 48 kilométer) lehet megtenni.

A Mercedes-Benz 2010-ben több környezetbarát autó piacra dobását is tervezi. Ilyen például néhány B-osztályú hidrogén üzemanyagcellás autó, melyet korlátozott számban gördítenek ki a gyárakból.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.