Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Bioetanol / Új generációs bioüzemanyag-programot hirdetett meg az amerikai kormány
Tudj meg többet: Bioetanol

Új generációs bioüzemanyag-programot hirdetett meg az amerikai kormány

Egy 510 millió dolláros, a bioüzemanyagok következő generációjának előállítást ösztönző program beindítását jelentette be kedden az amerikai kormány.

A magánvállalatok számára meghirdetett programot a haditengerészet, valamint az energetikai és az mezőgazdasági minisztérium felügyeli majd. A projekt illeszkedik Barack Obama elnöknek abba a márciusban meghirdetett kezdeményezésébe, hogy 2025-re egyharmadával csökkentsék az Egyesült Államok függőségét az olajimporttól. Tom Vilack mezőgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az olajmonopóliumok “vak támogatása” helyett az amerikai versenyképesség és a biztonság növelése érdekében az energiaforrások diverzifikálására van szükség. A program az üzemanyagnak a kukoricából történő előállítása helyett olyan kezdeményezéseket finanszírozna, mint például etanol előállítása faaprítékból vagy a mezőgazdasági növények emberi fogyasztásra alkalmatlan részeiből. A kukorica bioetanollá alakítása számos bírálatot kapott, mert az termény árának világpiaci emelkedése globálisan tovább rontott a szegények helyzetén.

Ajánlott tartalom

Meghajtották terepen is a Tesla Model Y elektromos autót

Ahogyan arra számíthattunk, az amerikai újságok azonnal ráugrottak az első párszáz leszállított Model Y-ra, hogy minél előbb tesztelhessék a gyártó új üdvöskéjét.