Új elektromos autó a BMW-nél

A bajor autógyár, a BMW már eddig sem tétlenkedett az elektromos autók fejlesztésében. Remek piaci adatokkal bír és még a német világmárkát is meglepte az, hogy milyen népszerű lett az első elektromos meghajtású modelljük a BMWi3.

A siker további fejlesztésekre sarkallta a német autógyártót:. Nagy erőkkel dolgoznak a gyár szakemberei egy újabb modell kialakításán, írja az alternativenergia.hu. A kasszasiker reményében az elmúlt hónapokban több híradás jelent meg arról, hogy szándékukban áll megerősíteni helyzetüket az elektromos járművek piacán. A gyár vezetősége szembesült a nagy kereslettel, ami természetesen felgyorsította az új fejlesztéseket, ösztönzővé tette a konstruktőrök munkáját. Új mérnöki csoportok alakultak, bővítették a kapacitást.

Mindezek tükrében biztosra vehető, hogy a BMW a közeljövőben egy új elektromos autót fog a piacon bemutatni. Az illetékesek máris regisztrálták az i5 nevet viselő “ifjú” modellt. A nagyközönség előtt az új szedán a tervek szerint 2016-ban mutatja meg magát az autómustrákon. Az i5 esetében a fejlesztési idő alaposan lecsökken, mivel a BMW már rendelkezik kellő tapasztalattal és eszközhálózattal egy ilyen autó gyártásához. Az i5 valamivel nagyobb, komplexebb, hatékonyabb és erősebb lesz, mint az i3.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.