Tripla áron akartak eladni egy használt Tesla Model 3-at

A Tesla egyik alkalmazottja ki akarta maxolni a lehetőségeit, ugyanis meghirdetett eladásra egy használt Tesla Model 3-at potom 150 ezer dollárért (39 millió forintért). Ez viszont eléggé szabályellenes.

A Tesla a Model 3-mal szeretné elérni a szélesebb vásárlói rétegeket, mert bár a maga 35 ezer dolláros árával még mindig elég borsos, azét mégsem annyira, mint a korábbi 70-80 ezer dolláros Teslák. Az érdeklődés ennek megfelelően óriási, a bejelentés után négyszázezer autóra érkezett előrendelés. Azonban az átlag vásárlók még nem jutottak hozzá a kocsijukhoz, hogy azon villámáron túladjanak, egyelőre még csak a dolgozók és a cég belsős emberei kapták meg a saját Model 3-ukat. Ez azt jelenti, hogy aki el akarta adni az új Tesláját, az jó eséllyel a Tesla egyik alkalmazottja, nekik pedig szabály tiltja, hogy az alap árnál drágábban eladják a kocsijukat. A delikvens így, bár megfuttatta a kocsiját a Craigslist nevű hirdetőoldalon, viszonylag hamar le is vette a hirdetését. Egyébként nem kizárt, hogy el tudta volna adni ennyiért a kocsiját. Bár Elon Musk év végére havi 20 ezer kocsi legyártását jósolta, már a szeptemberi 1500-at sem tudta tartani a cég (csak 260-at készítettek el). Ez pedig nagyon messze van a 400 ezres előrendeléstől, és biztos van egy-két tehetősebb kliens, akinek tök mindegy, hogy 35 vagy 150 ezer dollárt fizet, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.