Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / Tovább élnek, többe kerülnek az amerikaiak

Tovább élnek, többe kerülnek az amerikaiak

Lényegesen hosszabb ideig élhetnek a jövőben az amerikaiak a jelenlegi kormányzati előrejelzésekben becsült számhoz képest, ami jóval magasabb egészségügyi kiadásokat jelenthet a vártnál – közölték hétfőn kutatók.

A felmérés szerint 2050-re a mostani kormányzati becslésnél nyolc évvel magasabb lehet az amerikaiak élettartama, ez 3200 milliárd dollárral emelheti az ország egészségügyi és szociális kiadásait.
Az orvosi fejlesztések felgyorsulnak, ami kitolja a várható életkort – állapították meg a The Milbank Quartely című szakkiadványban publikált jelentésükben a MacArthur Research Network öregedő társadalommal foglalkozó szakemberei.
A tanulmány szerint 2050-re az amerikai nők várható élettartama 89,2 és 93,3 között lehet, a férfiaké 83,2 és 85,9 év között. Az amerikai hatóságok előrejelzése szerint 2050-re a nőknél 85,3 év, a férfiaknál 80,9 év lehet a várható élettartam.

Ajánlott tartalom

Koronavírus – Csökkent a légszennyezés az Egyesült Királyságban

Az új koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után egyértelműen csökkent a légszennyezés az Egyesült Királyságban a friss adatok szerint.