Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Tócsavízen élt az eltévedt amerikai mókusvadász

Tócsavízen élt az eltévedt amerikai mókusvadász

Rovarokon és tócsavízen élt öt napon át egy férfi az Egyesült Államokban, mert mókusvadászat közben eltévedt egy sűrű erdőben. Az eset Tennessee államban minden idők legnagyobb emberkeresését indította el.

A férfi két barátjával indult vadászni, ám idővel elszakadt tőlük, és eltévedt a vadonban, mobiltelefon pedig nem volt nála. Barátai hiába keresték, ezért egy idő után értesítették a rendőrséget, amely kutyákkal, helikopterekkel, csónakokkal, terepjárókkal, még lóháton is kereste. A börtönőr foglalkozású férfinál volt ugyan puska és ahhoz 15 töltény, ám hamar elpuffogtatta azokat, mert lövésekkel próbált segítséget hívni. Fegyverével semmilyen ehető zsákmányt nem ejtett, a férgeket, rovarokat puszta kézzel fogta. Iváshoz a sáros vízre fanyalodott. A keresés nem járt eredménnyel. A férfi végül maga tántorgott ki egy autóútra, de már annyira legyengült, hogy ájultan összeesett. Arrajárók találtak rá. Az orvosok kiszáradást és rengeteg rovarcsípést diagnosztizáltak. Az eltévedt mókusvadászt antibiotikumkúrára fogták.

Ajánlott tartalom

A koronavírus, amely a klímaváltozás elleni harcot is a partvonalra szorítja

A COVID-19 kórokozó, vagy ahogy mindenki emlegeti, a koronavírus, mindössze pár hónap leforgása alatt az egész világ életét felbolygatta: a kínai Vuhan városából indult betegség villámgyorsan eljutott a pandémia, azaz a világjárvány státuszig.