Több mint 30 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek a PET Kupa résztvevői

Több mint 30 köbméternyi hulladékot, köztük 30 ezer pillepalackot és egyéb szemetet gyűjtöttek össze a PET Kupa résztvevői, akik hat nap alatt haladtak végig a Felső-Tiszán – mondta az esemény szervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hankó Gergely beszámolója szerint a tizenhat hajóból álló legénység a harmadik alkalommal megrendezett akció keretében több mint kétszer annyi hulladéktól tisztította meg a folyót, mint az elmúlt években. A szemetet idén már szelektálták is, így az újrahasznosító művekbe, és nem hulladéklerakóba kerül.

A szervező a szemét eredetéről megjegyezte: a palackok felirata árulkodó. Míg a Felső-Tiszán sok Ukrajnából és Romániából származó hulladékot találtak, lejjebb egyre több a magyar feliratú palack. A munkát a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság is segítette.

A PET Kupa célja, hogy felhívja a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére és eközben a “legénység” minél több pillepalackot szedjen össze a folyóból.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.