Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Több mint 3 millió kilométert mentek már az elektromos buszok Amerikában
Tudj meg többet: Elektromos autó

Több mint 3 millió kilométert mentek már az elektromos buszok Amerikában

A Proterra minden korábbi várakozást felülmúlva átlépte a 2 millió megtett utasmérföldet (ami 3,2 millió km). Az Egyesült Államokban 63 buszt futtató cég máris új célt tűzött maga elé: egy év alatt duplázódni fognak.

A Kaliforniában, Nevadában, Texasban, Kentuckyban, Massachusettsben, Tennesseeben, Floridában, Dél-Karolinában és Washingtonban felbukkant Proterra elektromos buszok rövid idő alatt jelentős népszerűségre tettek szert az Egyesült Államokban. Mint az EV Obsession írja A zéró-emissziós buszok által megtett 2 millió mérföld azt jelenti, hogy 420 ezer liter üzemanyagot spóroltak meg, és több mint 3,5 millió kg CO2-kibocsátástól mentesítették a légkört. A cég máris azt tervezi, hogy tovább pörgeti az üzletet, és máris a meglévő buszflották duplázására fókuszál.

-

Ajánlott tartalom

Tesla Model 3 az északi sarkkörön -35 fokban is működik

Az elektromos autók nem a legjobb barátai a hideg időjárásnak, erre cáfol rá egy észak-norvégiában lakó újságíró, Thomas Nilsen.