Több hibrid autót gyártanak

A dél-koreai Hyundai Motor Group az energiatakarékos hibrid modellek gyártásának jelentős növelését tervezi – jelentette be a vállalat kedden Szöulban.

A Hyundai Motor Group a világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Co. és a Kia Motors Corp. holding vállalata. “A csoport középkategóriás hibrid modellekből, közöttük a Kia K5 hibrid modellből összesen 28 ezer darabot tervez eladni az idén. A teljes hibrid értékesítési cél, a kisebb modellekkel együtt 30 ezer darab” – jelentette be a Hyundai egyik vezető szakembere a Hyundai Sonata modell hibrid verziójának hivatalos bemutatója alkalmából.  A Hyundai Motor Co. hat éves, vagy 120 ezer kilométeres garancia programot jelentett be hibrid modelljeire az eladások ösztönzése céljából. A belsőégésű motor és villanymotor használatát kombináló meghajtással rendelkező hibrid modellek mellett a Hyundai a közeljövőben megkezdi üzemanyagcellás elektromos autók értékesítését is.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.