Tippek a környezetbarát otthoni munkához

Az otthoni munka több szempontból is áldás lehet.

Nem csak azért, mert valami jót tehetünk a világért, hanem az otthoni munka mégis csak kényelmesebb módja a munkavégzésnek. Eltekintve azoktól a nyilvánvaló okoktól, amelyek miatt érdemes otthoni munkát és irodát választani, most nézzük meg a többi mellettük szóló érvet:

–    Minél többet töltünk otthon, annál kevesebb lesz a szennyesünk. Nem feltétlenül kell a pizsamánkban dolgoznunk (persze, ha ez a vágyunk, akkor ezt is megtehetjük), de ugyanazt az alkalmi ruhát viselhetjük akár pár napon át. Ez vizet és áramot takarít meg.

–    Másrészről az otthoni iroda azért kényelmesebb, mert minden kéznél van. Ha halaszthatatlan ügyeket kellene elintézni, akkor azt előre meg lehet tervezni így egy napra is be lehet sűríteni őket. Miért hagynánk el a házat akár többször a hét folyamán, ha nem is annyira muszáj?  Főleg, ha az idő is rossz.

–    Búcsút mondhatunk az eldobható poharaknak és gyorséttermi ételek csomagolásának, hiszen otthon is el tudjuk készíteni ételeinket, amely pénzt takarít meg és csökkenti a hulladékot.

–    Ha igazi irodánk van, akkor sokkal több energiát fogyaszt, mintha otthon végeznénk a munkánkat. Ez azért történhet meg, mert ahol nincs szükség világításra, ott lekapcsolhatjuk azt. Az ügyfelek úgysem látják mindezt!

–    Attól függően, hogy milyen vállalkozással rendelkezünk a legtöbb beszélgetést e-mail formájában is le lehet tudni.  Ahelyett, hogy a faxot választjuk, amely rengeteg hulladékot képez, inkább szkenneljük be az eredeti példányt és továbbítsuk azt az interneten keresztül. Ez felgyorsítja a munkánkat.

Az elején lesz nehéz az otthoni munka, mert kicsit másképp kell szervezni az időnket. De amint belejövünk ebbe, annál inkább kecsegtetőbb lesz az otthonunkban végzett meló.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.