Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól - derül ki egy helyi hírportál jelentéséből.

Tigriscsapdák felszedésére indulnak kínai önkéntesek

Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól – derül ki egy helyi hírportál jelentéséből.

Az erdők csapdamentesítésére mintegy hatvan önkéntes vállalkozott, őket a Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartományi erdészeti hivatal mellett egy, a vadvilág élőhelyeinek védelmére alakult New York-i székhelyű nonprofit szervezet (WCS ) is támogatja – derül ki a harbinnews.com híréből.
A csapat január hetedikétől egy héten át járja majd a tartományi erdőket, ahol a tigrisek előfordulnak, és ahol nagy valószínűséggel az orvvadászok tigriscsapdákat helyeztek el. A csoport vezetője Vang Lin (Wang Lin) elmondta, hogy az önkénteseket  háromszáz, az ország különböző részeiből jelentkező közül választották ki, életkoruk 19-től 65 évig terjed.

Van köztük köztisztviselő, egyetemi hallgató, tanár, újságíró, orvos és vállalatvezető is – számolt be Vang. A legidősebb férfi, az erdészet volt dolgozója elmondása szerint ő 30 éve kötelezte el magát a vadvédelemmel, és fáradságos, de hasznos tevékenységnek nevezte a munkát, amelynek része a mostani akció is.
A Kínában élő szibériai tigrisek védett, veszélyeztetett vadak, az egykor Nyugat-Közép-Ázsiában és Oroszországban élt nagy macskák fennmaradt utódai. Az országban mintegy húszan élnek még nagyjából egyenlő arányban a két szomszédos északkelet kínai tartomány, Csilin (Jilin) és Hejungcsiang erdeiben.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.