Tetőtéri kertes lakás a város közepén

Az olyan sűrűn lakott városokban, mint amilyen London is, néha csak felfelé lehet építeni.

Tonkin Liu és Richard Rogers tervezte egy hat fős családnak az alábbi lakást. Ez a lakás egy kis zöldet csempész a szürke Londoni belvárosba. A két emeletes lakás Shoreditchben található, és évről évre egyre zöldebb, köszönhetően a borostyánnak és más növényeknek, amik a lakás külsején nőnek. Az energiahatékony dizájn remekül passzol a zöld tetőhöz, az esővíz gyűjtő rendszerhez, és a napkollektorokhoz. Összesen 7 évig tartott a megfelelő épület megtalálása, és az engedélyek megszerzése az építésre. Miután sikerült megerősíteni az épület alapját, elkezdődhetett az építkezés.
A lakásba a szomszédos házról lehet bejutni egy híd segítségével. A lakás tetején napkollektorok találhatóak. A második emeleten van 5 hálószoba, 2 fürdőszoba, az első emeleten pedig egy konyha, iroda, nappali, és a fő hálószoba. A tulajdonosok szerettek volna egy helyet, ahol a gyerekek felnőhetnek, valamint kicsit „zöldesíteni” szerették volna Shoreditcht.

londoni lakás

belülről

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.