Tesla Model S, mint rendőrautó?

Egy kaliforniai város rendőrfőnöke a napokban kerek-perec kijelentette: azt szeretné, ha illetékességi területén az idei év egyik szenzációjának számító elektromos járműre, Tesla Model S-re cserélhetnék a rendőrautó-flottát.

Bár az Amerikában az év autójának is megválasztott autó 70-90 ezer dollárba kerül, a Carbuzz szerint akár meg is valósulhat a rendőrfőnök óhaja. A város, Atherton az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa, ahol az ingatlanok ára átlagosan 6,65 millió dollár és ez a térség az, ahol a Tesla Model S számít a legnépszerűbb autónak. Mivel a város egészen kicsi, a 2010-es népszámlálási adatok szerint 7 ezernél is kevesebben lakják, a rendőrautóknak nem kell nagy távokat teljesítenie: az elektromos jármű hatótávolsági korlátja nem gondot, s mivel arrafelé hemzsegnek a Model S-ek, a helyi zsaruk vélhetően nem lennének hátrányban egy esetleges üldözés során sem. Bár vannak, akik az utóbbi időszak tűzesetei – Seattle-ben, Mexikóban és a napokban Tennessee-ben is kigyulladt egy-egy példány – után kongatják a vészharangokat, az athertoni rendőrfőnöknek minden bizonnyal nincsenek kétségei a Model S-sel kapcsolatban, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.