Tengeri szemétből készült a Real Madrid meze

Különleges mezben játszott szombaton a Sporting Gijón ellen a Real Madrid: az Adidas nekik és a Bayern Münchennek készített olyan szettet, amit az óceánok tetejéről lehalászott hulladék, közelebbről műanyag palackok újrahasznosításával készültek.

Nyilván egy ilyen mez készítése nem egyszerű, így már a kezdésnél is (sokkal) halványabb volt minden a Real-mezen, a hatalmas eső viszont teljesen fehérré áztatta Cristiano Ronaldóékat. Ezzel nagyjából olyan lett a mez, mint a hőskorban, Puskás Ferencék idejében, amikor szinte tényleg csak egy címerrel és mezszámmal ellátott fehér trikóban/hosszú ujjúban játszottak. A Bayern a Hoffenheim elleni, november eleji meccsen viselte az óceáni hulladékból készített mezt, túl sok azon sem látszódott a feliratokból a mez elején. A két csapat egyébként beleegyezett, hogy a címer ne legyen teljesen látható azért, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb módon készülhessen a mez, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.