Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Bioetanol / Tapasztalatok a bioetanolos átalakításról
Tudj meg többet: Bioetanol

Tapasztalatok a bioetanolos átalakításról

Az egyre emelkedő benzin árak már a tűrési határunkat súrolják. A benzinkutak tábláján ott csábít minket az E85-ös bioetanol üzemanyag 245 forint körüli ára.

Ha nem szeretnénk megválni jelenlegi autónktól és újat beszerezni a gazdaságosabb közlekedésért, érdemes az átalakításban gondolkodni.
Meglévő autónkat jelenleg Magyarországon gázüzeműre, etanol-üzeműre vagy elektromosra alakíttathatjuk át. Az első két eljárás már viszonylag elterjedtnek számít. LPG és E85 kutat is nagy valószínűséggel talál már mindenki a környezetében. A döntést mégis nehéz meghozni, pedig az átalakítás hosszútávon jót tesz a pénztárcánknak is.
Személyes tapasztalatokon alapuló cikkünkben bemutatjuk, hogy Fiat Punto tulajdonosunk miért vágott bele az átalakításba és azóta milyen tapasztalatai vannak.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Elon Musk: Hétüléses Tesla Model Y is érkezik még az idén

Elon Musk, a Tesla első embere ismét a Twitteren adott helyzetjelentést, amely alapján még idén számíthatunk az első hétüléses Model Y-ok leszállítására.

Nincs hozzászólás

  1. Szeretnék bővebb leírást olvasni a benzinüzemű autók átalakításáról. Műszaki leírás érdekel és annak költségei. Ezen kívül hiába olvastam el a bioetanolhoz kapcsolódó cikkeket, nem találkoztam a bioetanol élégésekor kapott kalóriaértékkel. Magyarán: érdekelne, hogy egy liter etanol elégésekor hány kilojoul kalóriát kapunk? És egy liter folyékony PB gáz élégetésekor? Szíves válaszukat várom, tisztelettel:Balassy Gyula