Százmilliárd műanyagszatyrot spóroltak meg Kínában

Mintegy százmilliárd műanyagszatyrot spóroltak meg Kínában azóta, hogy a hatóságok megtiltották a bevásárlóközpontoknak, hogy ingyen osztogassák a környezetszennyező zacskókat – jelentette be egy csomagolóipari egyesület illetékese.

Az új szabályozásnak köszönhetően nagyjából 36,5 milliárddal kevesebb bevásárló zacskó végzi évente a kínai szeméttelepeken. A törvény bevezetése óta pedig mintegy 100 milliárd darabbal kevesebb – mondta Dong Csin-si (Jinshi), a pekingi Nemzetközi Élelmiszer-csomagoló Egyesület alelnöke, aki 2008 júniusában maga is kampányolt azért, hogy a műanyagszatyrokat ne ingyen osztogassák országszerte a különböző bevásárló helyeken.
Nagyjából hárommilliárd műanyagszatyor került forgalomban naponta Kínában, mielőtt a helyi kormány arra kötelezte a különböző bevásárló helyeket, hogy minden zacskóért külön díjat számoljanak fel.
Az ázsiai országban, amely a múlt héten ismerte el, hogy a világ legnagyobb üvegházhatású-gáz kibocsátója, a víz- és levegőszennyezettség mértéke is az egyik legrosszabb a bolygón, ugyanis az elmúlt harminc év rohamos fejlődése komoly környezeti károkat okozott szerte az országban.

Ajánlott tartalom

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, az országos program első napján a Fejér vármegyei Válon.