Szabadtéri mozi 150 újrahasznosított hűtőszekrényből

Lindsey Scannapieco, egy fiatal amerikai tervező az üzlettársával, önkéntesekkel, és építész tanoncokkal karöltve alkotta meg ezt a szabadtéri mozit.

A Filmek a fridzsidereken elnevezésnél találóbbat nem is lehetett volna adni neki. London keleti részén található a mozi, amit nagyrészt újrahasznosított hűtőkből építettek. Az építkezési folyamat nagy feladatnak bizonyult. Először is hűtőket kellett keresni, majd teherautókon a helyszínre szállítani. Ezek után a hűtőajtókból (csak a hűtők ajtaját használták) egy vázat építettek a mozivászon köré. Ez a zöld mozi 150 hűtő ajtóból készült. Nem ez az első hűtőkből készült építmény London keleti részén, ugyanis korábban már készült egy “hűtő hegy”, amit egy nagy rakás régi hűtőből építettek 6 méter magasra, hogy a Google Mapson is látható legyen. Sajnos ez a mozi a 2012-es Olimpia helyszínén épült, úgyhogy le kellett már is bontani. A moziban sport és akció témájú filmeket vetítettek, hogy segítsenek ráhangolódni a 2012-es Londoni Olimpiára.

filmsonfridges.com

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.