Sokat várnak a Teslától

Bár még csak a prototípus készült el belőle, az előrendelések alapján máris siker a Tesla új modellje, ami az elektromos autót gyártó cég részvényárfolyamán is meglátszik.

Nemrég mutatta be a Tesla Motors legújabb elektromos autója, a Model 3 prototípusát. Az értelmezhető hatótávolságú és viszonylag kedvező alapárú modell komoly változásokat hozhat az autóiparban: a magas előrendelés keményebb versenyre késztetheti a riválisokat, ami felgyorsíthatja az elektromos járművek terjedését. A Tesla ígérete szerint az autó ára 35 ezer dollárnál fog kezdődni, támogatások nélkül, ezért az alapmodellt kapják meg a vásárlók. Ha viszont valaki a létező összes extrát belepakoltatja a Model 3-ba, akkor az ár 70 ezer dollár fölé szaladhat.

Elon Musk vezérigazgató, illetve a Tesla bejelentései szerint a felárért rendelhető extrák között biztosan megtalálható lesz a nagyobb akkumulátorcsomag, a dual motor és a menetteljesítményt javító „Ludicrous Speed” csomag, de lehet kérni pluszpénzért nagyobb kerekeket, komolyabb audiorendszert, speciális színezést vagy összkerékhajtást is. Az ígéret szerint az alap Model 3-assal 215 mérföldnél (345 kilométer) többet lehet majd megtenni egyetlen töltéssel, amit a Tesla elmondása szerint egy 60 kWh-nál kisebb akkumulátor biztosít majd. Az a vevő, aki megfizeti a nagyobb akkumulátort, valószínűleg ingyen használhatja majd a nemzetközi Supercharger hálózatot.

Május 15-ig összesen 373 ezer előrendelés érkezett be a Model 3-ra a Teslához, és Elon Musk ígérete szerint az új gépkocsi gyártása 2017 negyedik negyedévében kezdődik meg.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.