Sok a rezsi? Így spórolhat a vízszámláján

Akár a negyedével is csökkentheti a vízfogyasztást zuhanyozásnál az alábbi újdonság.

A zuhany alatt állva szívesen elfeledkezünk arról, hogy azért spórolni kellene a vízzel, már csak a pénztárcánk érdekében is. A Hydrao Smart Shower nevű francia újdonság (amelyet egyébként a hónap elején tartott Las Vegas-i CES-en mutattak be) komoly segítséget nyújthat ehhez, ugyanis a vízfelhasználás függvényében változtatja (LED) fényét.  Tíz literes fogyasztásig zöld a színe, majd 50 literig lilára vált, utána viszont piros színnel figyelmeztet, hogy elég volt a vízpocsékolásból.

A zuhanyfejhez okostelefonos alkalmazás is tartozik (iOS-es, androidos), amellyel a felhasználó figyelemmel kísérheti zuhanyozós vízfogyasztását, illetve tetszése szerint állíthatja be a zuhanyfej színeit.

A technológia nagy előnye, hogy a LED-ekhez nem kell áramforrás, a beépített turbina rendszer látja el ugyanis ezeket, ezt viszont a vízsugár hajtja. Az okos zuhanyfej rászerelhető a hagyományos zuhanycsövekre, és februártól vagy márciustól érhető el, 99 dollárért.  Ez egyébként már a második generációja az okoszuhanynak, az elsőre egy francia közösségi finanszírozási oldalon gyűjtötték össze a pénzt még 2014-ben.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.