Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Energiapolitika / San Francisco beruház a napenergiába
Tudj meg többet: Napenergia

San Francisco beruház a napenergiába

A város önkormányzata megegyezett a Recurrent Energy vállalatával egy 5 megawatt teljesítményű, napenergiát hasznosító erőmű építésében.

A napenergia-tömb, ami egyben az egyik legnagyobb amerikai városi erőmű is lesz, San Francisco legmagasabban fekvő tározójának a tetejére épül. A projekt munkálatai a nyár végén kezdődnek, és várhatóan 2010 elején fejeződnek be.  Az elkészült rendszer 25.000 panelből fog állni, és teljesítményével megháromszorozza majd a város megújuló energia kapacitását. Az energiáját a hálózatra kötik, amit a közkórház, a reptér, a vasúti pályaudvar illetve az általános és középiskolák használhatnak fel. A létesítmény a Recurrent Energy tulajdona, a városi közmű tőle veszi majd meg a villamosenergiát. A projekt kidolgozása egy energia-vásárlási megállapodást is tartalmaz, 7, 15 illetve 25 éves működési idővel kombinálva. A megállapodást a város felülvizsgálhatja, és eldöntheti, hogy a tulajdonos által ajánlott 33 millió dollárért vagy az aktuális piaci áron veszi meg a szükséges energiamennyiséget.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.