Rizsföld az autógyár tetején

Rizsföldeket alakítottak ki egy autóalkatrészeket gyártó üzem tetején Kínában, mert több paraszt panaszkodott, hogy a gyár miatt nincs elég hely mezőgazdálkodásra.

Az üzemnek – amely autók belső borítását és kiképzését gyártja – először mindenki örült Csengbei faluban, mivel sok új munkahely létesült. Az állással bírók nem is hőzöngtek a helyveszteség miatt, mivel ők meg tudják venni rizsüket a fizetésükből, az idősebbek viszont zúgolódtak, ezért a polgármester kitalálta, hogy az üzemépületek tetején legyenek rizsföldek. “A tető olyan magasan van, hogy oda már nem szálldosnak fel rovarok, az öntözéshez használt víz pedig forró nyáron hűvösen tartja az épület belsejét” – idézte a polgármestert az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.