Megtakarítás és kényelem elérhető áron – REHAU energiahatékony építési csomagokkal

A REHAU az épületek felújításához és új épületek építéséhez számos korszerű megoldást fejlesztett ki, amelyek alkalmazása hosszú távra biztosítja a biztonságos és gazdaságos energiafelhasználást, csökkenti az energiaveszteségeket és hatékonyan továbbítja a megtermelt energiát.

Folyamatosan fejlődő, iparosodó civilizációnk egyre nagyobb mennyiségű energiát használ fel, melynek jelentős része fosszilis energiahordozókból, szénből, kőolajból, vagy földgázból származik. Mind tudjuk, hogy ezeknek az energiaforrásoknak a mennyisége véges, felhasználásuk pedig jelentős környezeti terheléshez, akár éghajlatváltozáshoz is vezethet. A hagyományos energiahordozók szűkössége azonban felvet egy másik egészen hétköznapi problémát: minél kevesebb áll rendelkezésre belőlük, annál drágábbá válnak. Az üzemanyagok és a fűtőanyagok drágulása már nem csak egy távoli lehetőség. Saját bőrünkön és pénztárcánkon érezhetjük a hatását. Az energiatakarékosság ezért egyre fontosabbá válik az életünkben, és egyre több szinten jelenik meg. A legalapvetőbb takarékossági intézkedésekre az aktuális hatóságok, szervezetek már évtizedek óta igyekszenek felhívni a lakosság figyelmét: kapcsold le a villanyt, takarékoskodj a vízzel, stb. A háztartási kisgépek esetében bevezették az energiafogyasztási kategóriák feltüntetését, amely segít abban, hogy olyan gépeket vásárolhassunk, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak. A járművek fogyasztása is folyamatosan csökken. Ezek mind lényeges tényezők egy háztartás költségvetésében, viszont általában nem tesznek ki akkora részt, mint a lakás, vagy a ház fűtésének, energiaellátásának költségei. A lakóépületek „fogyasztása” a családok kiadásainak egyik legnagyobb részét jelenti és – globális szinten nézve – ez a károsanyag-kibocsátás egyik legkomolyabb forrása is.

-

A REHAU összehangolt rendszerei éppen erre a három pillérre épülnek: az energiaveszteségek csökkentésére, az energia hatékony előállítására, és az energia hatékony felhasználására. Az energiaveszteségeket leginkább a hatékony szigeteléssel csökkenthetjük, amelyhez REHAU a GENEO ablakrendszerével járul hozzá. A forradalmian új ablakprofil egyik legfontosabb előnye a 86 mm-es beépítési mélység mellett, hogy bizonyos mérethatárok alatt az integrált merevítési rendszer miatt nem szükséges az ablakokhoz acél merevítés használata, amely teljes mértékben hőhíd-mentessé teszi az ablakkeretet.

Az energia hatékony előállításához a REHAU több rendszermegoldást is kínál, amelyek egyrészt a napenergia, másrész a talajhő, és a levegő hőjének kiaknázására szolgálnak. A napenergiát a SOLECT napkollektoros rendszer használja fel meleg víz előállítására, a talajhőt és a levegő hőjét REHAU GEO, AQUA és AERO hőszivattyúk használják fűtésre, hűtésre és melegvíz-termelésre. A talajhő kinyeréséhez REHAU RAUGEO szondákat, vagy COLLECT talajkollektorokat használhatunk, és az egész rendszert a REHAU saját fejlesztésű szabályozása üzemelteti.

felületfűtés

Ha már előállítottuk a hőenergiát, és képesek vagyunk megtartani is a hőt, szükségünk van egy fűtési rendszerre, amely átadja ezt a lakásnak. A hőszivattyúk gazdaságossága elsősorban abban rejlik, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővizet állítanak elő, ezért kiváló hőtermelői a padló-, fal- és mennyezet-fűtéseknek és hűtéseknek, amelyek szintén alacsony hőmérsékletű (30-40°C) fűtővízzel működnek. Ezek a felületfűtési módok a radiátoros, konvektoros fűtésekkel ellentétben jellemzően nem csak a levegőnek adják át a hőt, hanem hősugárzás révén közvetlenül a berendezési tárgyaknak, a helyiségben tartózkodó személyeknek. Ezért gyakran alacsonyabb helyiséghőmérséklet mellett jobb hőérzetet biztosítanak a korábban említett rendszereknél.

REHAU Magyarországon jelenleg az energiahatékony rendszermegoldások egyetlen olyan szállítója, amely a talajszondáktól a felületfűtésen és hőszivattyún keresztül, egészen a napkollektorig és az ablakrendszerekig minden terméket egy kézből kínál. Emellett további rendszerei biztosítják a lakások maximális komfortfokozatát: RAUPIANO hangcsillapított lefolyórendszer, VACUCLEAN központi porszívórendszer, RAUTITAN univerzális csővezeték rendszer ivóvíz és fűtésvezetékekhez, előszigetelt távhővezetékek, és még sok minden más. Egy tökéletesen működő ház lényege, hogy az egyes rendszerek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, megfelelően kommunikáljanak egymással, vagyis teljes összhangban működjenek. REHAU ezt az alapelvet követi minden rendszere fejlesztése során. Profitáljon Ön is a REHAU rendszermegoldások előnyeiből!

 

A REHAU most energiahatékonysági csomag akciót hirdet, amely csomag megrendelése esetén akár nettó 100.000 forintért kínál komplett napkollektoros rendszert. Részletekért és az akció feltételeiért tekintse meg honlapunkat.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.

Nincs hozzászólás

  1. Hallo szerkesztő úr!
    ez a hybrid hajtás!