Regisztrálj a Föld Órájára!

Mától Magyarországon a www.foldoraja.hu oldalon mindenki regisztrálhat a Föld Órájára – magánszemélyek, települések, intézmények, iskolák, kis- és nagyvállalatok egyaránt.

A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén világszerte egymilliárdan vállalják, hogy 2010. március 27-én este fél kilenckor lekapcsolják egy órára a világítást.
A Föld Órája WWF kezdeményezés Sydneyből indult 2007-ben, már a azonban világméretű eseménnyé vált. A Föld Órája célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, illetve annak veszélyeire. Olyan akcióról van szó tehát, amelyhez mindenki csatlakozhat, hiszen az is cél, hogy bemutassuk, mindenki részvételével és apró cselekedettel tehetünk az éghajlatváltozás hatásainak enyhítése érdekében.
Magyarország 2008-ban csatlakozott először az akcióhoz, akkor 4 település részvételével. Tavaly már 67 település csatlakozott tőlünk, és több százezren kapcsolták le otthonukban a világítást. Reméljük, hogy idén is legalább ennyien részt vesznek a Föld Óráján.
A foldoraja.hu weboldalon a regisztráció mellett a csatlakozók képeslapokat is küldhetnek ismerősöknek, barátoknak, illetve plakátot, képeket is letölthetnek, ezzel segíthetik az akció népszerűsítését.
A Föld Órájáról érdekességeket, híreket naponta jelentetük meg a www.wwf.hu honlapon.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.