Pénteken újra havazni fog

Az Időkép előrejelzése szerint a mai tavaszi időt erős lehűlés váltja. Este megérkezik a hidegfront, és csapadékosabbra, szelesebbre, hűvösebbre fordul az idő. Főleg a Dunántúlon és délen hullhat jelentősebb mennyiségű eső.

Csütörtök kora délutánra az ország egész területén esni fog, majd éjszaka hideg levegő áramlik be. Először nyugaton lehet viharos szél, majd délután északkeleten is előfordulhat. Csütörtök éjszaka havas esőre, havazásra lehet számítani. Pénteken az északkeleti, keleti területeken lesz hó, majd délkeleten és az Alföld középső területein is havas eső, eső várható. Estére kitisztul az ég. Péntek hajnalban országszerte fagyni fog, nappal 5°C körül lesz a hőmérséklet. A hétvégére nem várható jelentős csapadék, de nyugaton és a déli országrészben még számíthatunk némi hószállingózásra. Hidegek lesznek a hajnalok, északkeleten, keleten szombat reggelre -8°C, vasárnap reggelre akár -10°C köré is csökkenhet a hőmérséklet.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.