Pennsylvaniában még a nap is jobban ragyog

Az Amerikai Egyesült Államok top 5-be szeretne kerülni a megújuló energiák felhasználásának területén.

Az Amerikai Egyesült Államokban lévő Pennsylvania állama több mint 5 millió dollárt fog fektetni 13 új napenergia projektbe. Mindezt azért tervezi, hogy megőrizze erős növekedését a napenergia iparban. Pennsylvania már most az egyik legjobb a napenergia ösztönzésében az államokon belül, nemsokára vezető pozícióba is kerülhet.  Ennek az összegnek a finanszírozását az Obama kormány tette lehetővé.

“Rövid időn belül képesek leszünk Pennsylvaniát vezető pozícióba juttatni a megújuló energiák területén, mondta Edward G. Rendell kormányzó egy sajtótájékoztatón. Már közel 1 milliárd dollárt fektettünk olyan projektekbe, amely több mint 8300 embernek teremt munkát. És most még nagyobb növekedésre vagyunk képesek”. Pennsylvania, 2010 decemberében a legjobb öt állam között lesz a napenergia kapacitás területén, tette hozzá a kormányzó.
A korábban bejelentett 13 projekt elegendő napenergiát fog termelni, amely 500 otthont lát majd el energiával. Ezek a tervek növelni fogják Pennsylvania napenergia kapacitását 60 megawattra, ez viszont 7200 háztartást lát majd el elegendő energiával.

“ Pennsylvania, elkötelezett híve annak, hogy egy élénk napenergia ipar létrehozásával csökkenteni lehet a hagyományos üzemanyagok fogyasztását, ezzel ellentétben a tiszta és hatékony napfény egy fillérbe sem fog kerülni”, mondta Rendell.

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.