Két élelmes ausztrál vállalkozó palackozott levegőt árul a szmoggal sújtott Kínában. A levegőt híres turisztikai helyekről gyűjtik be.

Palackozott ausztrál levegőt árulnak Kínában

Két élelmes ausztrál vállalkozó palackozott levegőt árul a szmoggal sújtott Kínában. A levegőt híres turisztikai helyekről gyűjtik be.

A vállalkozás szerint az ötletnek legalább akkora jövője van, mint a paackozott víznek. Amikor az 1980-as években elkezdtek palackozott vizet árulni Ausztráliában, senki nem hitte el, hogy lesznek, akik fizetnek azért, ami a csapból ingyen folyik. Ma pedig már évente félmilliárd dollárt költenek erre az ország lakói.

John Dickinson és The Ruygrok kifejlesztett egy módszer, hogyan lehet hatékonyan begyűjteni a levegőt a kicsi palackokba. A palackokban annyi levegő van, amely nagyjából 130 mély lélegzetre elég. A palackokhoz hozzá lehet csatolni egy kiegészítőt, amely elfedi az ember száját és már szívhatja is magába a friss hegyi levegőt a szmogos Pekingben.

A friss levegő nem olcsó, a vállalkozás 20 dollárt kér palackonként. És vannak, akik megveszik ennyiért is.

http://index.hu/

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.