Ősztől fűthetnek a föld hőjével Szentlőrincen

Novemberben áll a helyi távfűtés szolgálatába az a melegvíz-hozamú kút, aminek fúrása tavaly fejeződött be Szentlőrinc határában – írta az Új Dunántúli Napló kedden.

Győrvári Márk polgármester elmondta: a geotermikus fűtőmű és a visszasajtoló kút közötti út már megépült, a kutat júniusban állítják fel. Ősz végén már a geotermikus fűtőmű is dolgozni fog, hogy hőenergiával lássa el a kisvárost, valamint a programhoz csatlakozó vállalkozásokat.
Hozzátette: tárgyalásokat folytatnak egy tőkeerős külföldi befektetővel melegházak építéséről.

Horuczi György, a PannErgy Nyrt., illetve annak cége, a Pannonplast Polifin A Kft. üzletfejlesztési igazgatója azt mondta, százmillió forintos nagyságrendű összegre van még szükség a rendszer beindításához, de azzal akár 20 százalékot is meg lehet spórolni a fűtésszámlákon. A lap úgy tudja, hogy a szentlőrinci beruházás mintegy 1,7 milliárd forintba kerül.
A Pannonplast Pécsett és Komlón is tervezett geotermikus erőművet. Pécsről a város és a Pannonpower Holding közötti, 25 évre szóló szindikátusi szerződés, Komlón a közelmúltban átadott biomassza blokk miatt mondta le róla – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.