Összecsukható napelemes katamarán

Itt a nyár, ideje a vízpartok közelébe húzódni. Melyik az a vízi sport, mely a legkevésbé terheli a környezetet, de mégis élvezetes kikapcsolódást nyújt? A vitorlázás. Most itt van ennek legújabb verziója, a napenergiával működő katamarán.

A vitorlázás szerelmeseinek nyilván nem idegen a szélenergia, de kevesen tapasztalhatják meg a napenergiával működő vitorlázás csodáját. Most már egyre többen lehetnek részesei az élménynek, mert megérkezett az összecsukható FOSCAT32 típusú katamarán, mely nem fogyaszt üzemanyagot, hanem a nap és a szél energiáját hasznosítja. A kettős öko-meghajtású, vagy hibrid üzemű hajó egyedülálló a piacon és a vizeken is. 95 négyzetméter dupla rétegű napelemek borítják a hajó testét, hogy minél nagyobb felületen gyűjtse be a nap sugarait. Az új vizi közlekedési eszköz koncepciója nem hiába nyerte el az A Design Award jármű, mobilitás és utazás kategóriájának első helyét.

-

Még több kép itt.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.