Egy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén - írja az MTI.

Ökológiai katasztrófa: 2,5 millió fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt

Egy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén – írja az MTI.

A tüntetők eltorlaszolták a nepáli légügyi hatóság és az erdészeti minisztérium bejáratát, követelve, hogy más helyszínt keressenek a tervezett repülőtérnek. Nepál második nemzetközi repülőterét az ország délkeleti részén fekvő Nijgadhban, a fővárostól, Katmandutól 80 kilométerre tervezik felépíteni. Becslések szerint 2 és fél millió fát kell kivágni a 3,5 milliárd dolláros beruházáshoz. A természetvédők szerint a tervezett repülőtér ökológiai katasztrófát jelent, mert vadon élő állatoknak életteret adó erdőket irtanak ki miatta. Ott elefántok és tigrisek is élnek még vadon. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.