Obama március másodikán a Savannah-i Műszaki Egyetemen bejelentette a Homestar nevezetű program megkezdését, ami ösztönzést nyújt az embereknek az energiatakarékos otthonteremtésre.

Obama segíti a lakástulajdonosokat az energiagazdaságos otthon megteremtésében

Obama március másodikán a Savannah-i Műszaki Egyetemen bejelentette a Homestar nevezetű program megkezdését, ami ösztönzést nyújt az embereknek az energiatakarékos otthonteremtésre.

Az elnök elmagyarázta, hogy a program nemcsak több száz dollárnyi megtakarításokat ajánl fel lehetőségül az amerikai családok számára hosszútávon, de a gazdaságot még jobban függetleníti a fosszilis energiahordozóktól, és munkát kínál kis vállalkozásoknak, kivitelezőknek, újra fellendíti az építőipart.
Mivel ezeket az energiagazdaságos megoldásokat, ablakokat és szigeteléseket szinte kizárólag az Egyesült Államokban gyártják – Kínából az ablakok hajóztatása nehézkes lenne- , ezért ezen termékek az ösztönzött fogyasztása elősegítené az amerikai gazdaságot.

A Homestar program alapján a lakástulajdonosok, akik beruháznának a környezetbarát megoldásokba, a következő kedvezményekben részesednének:

•    Árengedmények az energiatakarékos beruházásokban
•    Maximum 1500 dollár összegig 50 százalékos kedvezmény minden egyes felújítás során
•    3000 dollár kedvezmény mindenkinek, aki egész otthonát átterveztetné
•    Garantáltan minőségi beszerelés, és az átalakítás után minőségellenőrzési jótállás
•    Állami és helyi szervektől kapott anyagi támogatás

Barack Obama elmondta, hogy a rövidtávú befektetések hosszútávon megtakarításokhoz vezetik a lakástulajdonosokat és fogyasztókat. És ahogy a lakástulajdonosok így erősítik meg anyagi biztonságukat, úgy az országnak is hasonlóképpen kell cselekednie. A kezdeti költségek –új bojlerek, szigetelések vagy ablakok beszerzése –hasonlóképpen megjelennek a kormányzat szintjén is. És az újítások végrehajtása politikailag megterhelő feladat lesz, viszont ez az egyetlen helyes út a jövőre nézve.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.